Календар

«  Січень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук





Вівторок, 30.04.2024, 08:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Миколаївський професійний ліцей будівництва та сфери послуг
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2022 » Січень » 21 » Героями не народжуються #МійДімУкраїна
08:40
Героями не народжуються #МійДімУкраїна

Героями не народжуються - ними стають!

Героями не народжуються, ними стають люди, котрі готові віддати найцінніше щоб мільйони українців жили спокійним, розміреним, а головне мирним життя.

В час, коли мирне небо захмарюється обстрілами ворожих градів, коли матері випроводжають синів на неоголошену війну, коли жінки залишаються вдовами, а ненароджені діти приречені бути напівсиротами не можливо залишитися осторонь подій, які відбуваються в Україні. У такий важкий для всіх час, далеко не всіх тягне щось змінити. Не кожен готовий внести свою лепту задля оборони своєї землі.

Найвищий вияв патріотизму – героїзм. Він проявляється в екстремальних умовах, коли треба допомагати, захищати, боронити. За роки затяжної війни на сході України Миколаївська область втратила не один десяток воїнів. Всі вони пішли на передову з однією метою – убезпечити своїх рідних та близьких та забезпечити мирне майбутнє для всіх дітей країни. На жаль, повернутися додому живими судилося не всім.

 Щоб зберегти імена справжніх патріотів  у пам'яті суспільства, відомий миколаївський історик та письменник Борис Білик випустив книгу «Героями не народжуються» у рамках Всеукраїнського благодійно-патріотичного проекту «Мій дім – Україна».

Протягом 17-21 січня 2022 року у Миколаївському професійному ліцеї будівництва та сфери послуг проведено виховні години та уроки мужності з метою вшанування героїв України, що захищали та захищають державний суверенітет та цілісність України від російської агресії. Під час заходів здобувачі освіти ознайомилися з книгою Бориса Білика та Тетяни Гриненко «Героями не народжуються». Книга містить розповіді про військових, які загинули, захищаючи Україну у війні на Сході, та історії бійців, які нині служать у лавах Збройних сил. Учні дізналися життєві історії про участь у війні кадрових військових,  цивільних  та волонтерів.

  

Щоб пам’ятати героїв, варто про них знати. Завдяки книзі  «Героями не народжуються» хлопці ті дівчата вперше почули деякі імена, а інші пригадали із засобів масової інформації, а саме ім’я Василя Сліпака, соліста Паризької опери, який воював проти російських гібридних сил на Донбасі і, на жаль, загинув. Учні з цікавістю переглянули відеофільм про його життєвий шлях. 

Наприкінці здобувачі освіти ділилися враженнями щодо почутого та побаченого і їхні думки були єдині: знати, щоб пам’ятати та допомагати. А представники учнівського самоврядування закликали однолітків брати активну участь у волонтерських заходах на допомогу бійцям та організувати екскурсію і відвідати меморіальний комплекс «Струни пам’яті», відкритий у Миколаєві для вшанування героїв.

 Вважаємо що ознайомлення з книгою Бориса Білика та Тетяни Гриненко «Героями не народжуються» сприяло формуванню патріотичних почуттів та формуванню активної громадянської позиції здобувачів освіти.

Переглядів: 136 | Додав: cheryl | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Copyright MyCorp © 2024