Календар

«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пошук





Понеділок, 29.04.2024, 15:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Миколаївський професійний ліцей будівництва та сфери послуг
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2020 » Листопад » 14 » Тиждень суспільно-гуманітарних дисциплін
17:36
Тиждень суспільно-гуманітарних дисциплін

Звіт про проведення тижня суспільно-гуманітарних предметів

Голова МК суспільно-гуманітарних дисциплін

Корнієнко В.В.

З метою підвищення інтересу до предметів суспільно-гуманітарних дисциплін, розвитку творчих здібностей учнів з 09.11.2020 по  13.11.2020 року в Миколаївському професійному ліцеї будівництва та сфери послуг проводився тиждень суспільно-гуманітарних дисциплін.

Він розпочався 09.11.2020 року проведенням історико-краєзнавчого квесту «Миколаївщина – край козацької слави», в якому взяли участь учні 249 групи.  Учні мали можливість дослідити історію виникнення козацьких паланок на території Миколаївського краю. Під час проведення квеста учні, отримуючи інформацію з різних історичних джерел, знайомилися з героїчними подіями козацької доби, старовинними козацькими селами, як то Бугогардівська паланка - осередок козаків, слобода-Голота, Щербані, козацьких зимівник Куца Балка і інші. Підсумовуючи всі дослідження, учні зробили висновок, що Миколаївщину можна називати  по праву козацьким краєм. Захід провела викладач історії Кузьменко О. П.

До Дня української писемності 9 листопада педагоги та учні нашого ліцею взяли активну участь у написанні ХХ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, який транслювався в ефірі Першого каналу.

10.11.2020 року викладач історії та права Корнієнко В. В.  провела вікторину з основ правових знань «Чи знаєш ти Конституцію України?» для учнів 181 групи.

 Захід був спрямований на підвищення рівня правової обізнаності та правової культури у здобувачів освіти, удосконалення юридичної освіти та знання прав та юридичних обов’язків, щоб при реалізації своїх прав, не порушували права та інтересів інших. Під час заходу учні розвивали уміння критично мислити, застосовували на практиці знання, здобуті на уроках основ правових знань з теми: Конституційні основи України.

 Цікаві завдання викликали не абиякий інтерес та обговорення серед учасників вікторини.

11.11.2020  року викладач Мала О. С.  провела відкритий виховний захід до дня української мови та писемності на тему: «Моя любо мова, мова українська! Скільки в тобі рідного  близького». Протягом заходу учні мали можливість ознайомитися з основними етапами розвитку української мови, на її місце серед інших мов світу. Учням були представлені  відео пісень: «Перлина Україна», «Цвіте терен», «Мова єднання», «Україна» та інші; відео-вірш «Не грайся словом, бо є святі слова…».

12.11.2020 року викладач української мови і літератури Бугайова Т. Л. провела відкритий урок української літератури з теми: «Григір Тютюнник. «Вічна» тема «любовного трикутника» в новітній інтерпретації в новелі «Три зозулі з поклоном»» в 381 групі. Урок проходив у формі дослідження, мандрівці за духовними скарбами.       

Під час уроку творчі групи «Дослідників», «Мудреців», «Знавців» представляли дослідження та характеристики героїв за текстом твору (учнівські презентації про Марфу, Софію, Михайла) над якими працювали заздалегідь; протягом уроку учні самостійно створювали комбінований ейдос-конспект; під час узагальнення та систематизації вивченого складали «асоціативний кущ» до слова « любов», синквейни розуміння любові як високого почуття. До уваги учнів було запропоновано аудіозапис тексту новели «Три зозулі з поклоном», відеофрагмент художнього фільму «Три зозулі з поклоном», запис народної пісні «Летіла зозуля через мою хату».

13.11.2020 року викладач зарубіжної літератури Рулик В. Г. провела відритий урок зарубіжної літератури «Через віки з коханням». Під час уроку учні мали можливість ознайомитися з кращими зразками  світової інтимної лірики та цікавими фактами з життя їх авторів. Метою заходу було популяризувати серед молоді творчість відомих письменників, підвищувати загальнокультурний рівень  розвитку учнів; виховувати  в учнів високоморальне ставлення до почуття кохання.

Закінчився тиждень проведенням відкритого уроку української літератури «Микола Куліш. Сатирична комедія «Мина Мазайло» в 332 групі, який провела викладач Крижова Л. О.  На уроці учні  продовжили знайомство з творчістю М. Куліша; з’ясували особливості  показу процесу українізації 20-х рр. у творі; усвідомили ідейно-художні особливості твору.

В учнях розвивалися  навички аналізу драматичних творів, вміння висловлення власної оцінки прочитаного, аналітичне мислення та мовлення;

Виховувалася  повага до свого роду й народу, прагнення до духовного розвитку.

Всі заходи  викладачі провели на платформі Zoom  з використанням мультимедійних презентацій, протягом яких використовували такі методи  і прийоми як: інформаційно-пошуковий, пояснювально-ілюстративний, словесний, демонстраційний.

Проведені заходи  поглибили  і розширили знання учнів з суспільно-гуманітарних дисциплін; підвищили інтерес до вивчення української мови, української літератури, історії України, основ правових знань й культури України.

 Вони сприяли формуванню в учнів правової культури, предметних компетентностей,  комунікативних, соціальних, полікультурних якостей і творчих здібностей, формуванню активної життєвої позиції, ініціативи; бажанню  самовдосконалюватися та співпрацювати.

 

Переглядів: 258 | Додав: cheryl | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Copyright MyCorp © 2024