Календар

«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пошук





Четвер, 02.05.2024, 05:36
Вітаю Вас Гість | RSS
Миколаївський професійний ліцей будівництва та сфери послуг
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2014 » Грудень » 15 » Фестиваль методичної роботи
12:33
Фестиваль методичної роботи

  24.11.2014 р. по 05.12.2014 р. з метою популяризації педагогічного досвіду з проходив фестиваль методичної роботи. У ході фестивалю були проведені тижні наставництва і права, 6 відкритих уроків теоретичного навчання (Климентьєва Л.М., Мала О.С., Гавриленко Н.В., Федорчак С.М., Черниш А.І., Костюченко М.П.), 2 уроки виробничого навчання (Крештель Т.В., Панасюк С.П.), відкритий виховний захід, присвячений до Дня Збройних сил України (Пігузова Т.І., Ворошилова А.В.).

У рамках фестивалю в нетрадиційній формі пройшло засідання школи молодого фахівця з теми «Вибір методів навчання – запорука формування професійної компетентності учня» (Мосієнко Т.С.). З метою підвищення психолого-педагогічної підготовки педагогів ліцею з проблеми «Шляхи підвищення якості знань, подолання відставання у навчанні» Бусигіна Н.С. провела психолого-педагогічний семінар у формі конференції.

Цікаво пройшло знайомство з досвідом роботи викладача іноземної мови та світової літератури Малої О.С. з проблеми «Використання ігрових технологій на уроках іноземної мови та світової літератури як засіб оптимізації процесу навчання». Було проведено відкритий урок.

          

У формі методичного бенефісу пройшло засідання школи перспективного педагогічного досвіду з використанням інформаційно-комунікативних технологій з теми «Інноваційний урок історії: талант + творчість». У ході засідання учасники познайомилися з сучасними вимогами до організації і проведення творчого уроку. Ознайомилися з досвідом роботи викладачів Черниша А.І. з теми «Моделювання уроку історії як творчий процес», Корнієнко В.В. − «Роль історії у формуванні громадської компетентності учня». Також педагоги презентували власні портфоліо та творчі лабораторії.

З метою розвитку професійних компетенцій педагога, набуттям практичних навичок та удосконалення навчально-виробничого процесу майстрам виробничого навчання Фіц С.П. було проведено майстер-клас з теми «Формування багато порційних пирогів різної форми з різними начинками». Під час проведення майстер-класу майстер в/н представила варіанти приготування багатопорційних пирогів із застосуванням традиційних та інноваційних технологій. Учасники майстер-класу створювали незабутні, оригінальні, ексклюзивні прикраси своїми руками.

З метою розвитку інформаційної компетентності педагогів ліцею та доступу до світових інформаційних ресурсів, навчання педпрацівників ефективному використанню ІКТ в освітньому процесі методист ліцею Мосієнко Т.С. ознайомила колег зі своєю творчою лабораторією. Технологія Web 2.0, як засіб формування інформаційної компетентності педагогічних працівників. Методист показав майстер-клас з теми «Вікі-технологія як засіб організації співпраці учасників навчально-виховного процесу».

З метою впровадження результатів педагогічних досліджень з проблеми «Розвиток життєвих компетентностей учнів на основі сучасних інноваційних технологій» розпочала роботу творча група педагогів.(Климентьєва Л.М., Ковтанюк В.Я., Щербань О.А., Анісімова Л.А., Гавриленко Н.В., Мала О.С., Корнієнко В.В., Бугайова Т.Л., Кушлаба Н.О., Кецкало О.В., Панасюк С.В., Динту Т.А., Пономаренко А.Г., Гаврилюк Т.К.)

У рамках тижня права цікаво пройшов виховний захід – брейн-ринг «Кращі знавці права» (Корнієнко В.В.), де приймали участь представники з кожної групи ліцею. Діти показали високий рівень правових знань.

Також учні ліцею брали участь в міських олімпіадах: Гамзін Руслан з англійської мови (Маслова І.С.), з фізики (Анісімова  Л.А.), з математики (Петрик О.Ю.), Яновська Анастасія  з англійської мови (Мала О.С.), Мецак Вячеслав з фізики (Іванова Л.С.), Цимбалиста Віта з історії (Черниш А.І.), Стецюк Тетяна з математики (Климентьєва Л.М.), Демеденко Олена  з хімії (Кукалець О.О.).

У рамках фестивалю пройшли виставки навчально-методичних надбань «Педагогічна палітра педагога», «Творча лабораторія класного керівника, гуртка, вихователя».

Переглядів: 386 | Додав: cheryl | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Copyright MyCorp © 2024